Klavír Yamaha P-45 má len základný súbor zvukov

Zvuk

Pre presné zachytenie zvuku akustického nástroja a vytvorenie vysoko kvalitných vzoriek Yamaha používa svoju známú technológiu dynamického vzorkovania AWM.

Zvuk, ktorý budete počuť na Yamaha P45, je ozajstný stereofónny zvuk nahraný z plného koncertného klavíra na rôznych dynamických úrovniach.

Yamaha P45 nie je skvelý pre hudobníkov, ktorí potrebujú rôzne zvukové nástroje a zvukové efekty na vytvorenie hudby. Klavír má len základný súbor zvukov, ktorý uspokojí väčšinu klavírnych hráčov.

Na prístroji P45 je k dispozícii 10 zvukov:

  • 2 veľké klavíry (koncert, svetlý)
  • 2 Elektrické klavíry
  • 2 Varhany
  • 2 Čembala
  • reťazce
  • vibrafón

Zvuk môžete nastaviť hlbšie a výraznejšie pridaním efektu dozvuku. K dispozícii sú 4 typy reverbov na P45: Izba, Hala 1, Hala 2, Pódium.

Môžete tiež nastaviť hĺbku efektu od 0 (bez efektu) do 10 (maximálna hĺbka).

To je všetko, čo sa týka zvukových efektov.

Polyfónia

Klavírne tóny boli mierne vylepšené oproti predchádzajúcemu modelu Yamaha P35. Najvýznamnejším zlepšením však je, že sa polyfónia zdvojnásobila z 32 na 64 notou.

Výsledkom toho je, že klavír bude schopný uchovávať v pamäti dvakrát toľko notou, čo umožní plnejší a bohatší zvuk.

Kým 32-notná polyfónia nemusí vždy stačiť na prehrávanie zložitých klasických kúskov, vo väčšine prípadov bude robiť 64- notná polyfónia.

Reproduktory

Yamaha P45 ponúka 2 x 12 cm vstavané reproduktory (6W + 6W zosilňovač). Zvuk je dostatočne hlasný na to, aby sa dalo praktizovať v relatívne malej miestnosti alebo aby ste vystúpili pred niekoľkými ľuďmi, ale nie viac.

Pre živé vystúpenie, hranie spolu s niekoľkými nástrojmi, určite budete potrebovať externý zosilňovač, pretože zvuk je pri takýchto príležitostiach slabý.

Kvalita zvuku prostredníctvom palubných reproduktorov je dosť slušná, najmä vzhľadom na veľkosť nástroja. Zvuk zostáva jasný a nenarušuje sa ani pri maximálnej hlasitosti.

Dokonalejší zvuk môžete dosiahnuť pripojením dobrych slúchadkou, ktoré vám poskytnú jasnejší, podrobnejší zvuk ako aj pohlcujúci zážitok z počúvania.

Vlastnosti

Klavír má základný súbor funkcií, ktoré uspokoja väčšinu začiatočníkov a pravdepodobne stredných hráčov.

Režimy

Duálny režim vám umožní vrstviť dva zvuky nástroja tak, aby zaznel súčasne v celom rozsahu klávesnice. Môžete napríklad vrstviť reťazce zvukom klavíra alebo kombinovať akékoľvek zvuky, aby ste získali nové zaujímavé zvuky.

Môžete tiež nastaviť vyváženie hlasitosti medzi zvukmi, aby bol jeden prístroj hlasnejší než druhý.

Režim Duo rozdeľuje klávesnicu na dve rovnaké časti, ktoré majú rovnaké rozstupy rozsahov. To umožňuje dvom ľuďom sedieť vedľa seba a hrať rovnaké tóny naraz.

Potrebujete nové puzdro na telefón? Potom si prečítajte článok o mobilný kryt.

Podobné témy:

admin

Back to top