Autá 101: Ako fungujú snehové reťaze?

Počas nepriaznivého zimného počasia a extrémnych jazdných podmienok je dobré investovať do kvalitných súprav snehových reťazí. Nie sú potrebné všade. V skutočnosti sú na niektorých miestach zakázané. Snehové reťaze však v iných štátoch a na niekoľkých cestách nie sú legálne, niektoré geografické regióny ich povzbudzujú a niekedy ich vyžadujú. Skontrolujte si miestne zákonné orgány alebo diaľničné hliadky týkajúce sa zákonnosti umiestnenia snehových reťazí automobilov. 

Ak plánujete nákup snehových reťazí, môžete si vybrať z niekoľkých možností. Pri ich používaní je tiež veľa výhod. Okrem získavania najlepších a správnych reťazí existujú aj určité pneumatiky, ktoré by sa mali používať s reťazami, čo im umožní pracovať efektívnejšie a účinenejšie. 

Čo by ste mali vedieť o snehových reťaziach?

Ako naznačuje tento termín, snehové reťaze sú v podstate akékoľvek reťazové systémy, ktoré sú vyrobené tak, aby zakrývali koleso alebo súpravu pneumatík, aby poskytovali lepšiu trakciu v snehu. Snehové reťaze sa používajú na snehu, ale sú tiež účinným príslušenstvom vozidla na cestovanie po ľade alebo na akomkoľvek druhu zamrznutého povrchu. K dispozícii sú niektoré vzory snehových reťazí. Od jednoduchých ovinutých snehových reťazí pneumatík, ktoré sú pevne držané napínačmi, až po reťaze, ktoré pri montáži na vonkajšiu stranu kolesa nezakrývajú iba vzorku behúňa. Vďaka týmto variantom sú snehové reťaze vhodné pre niektoré z najvýkonnejších automobilov, ktoré majú malú vnútornú vzdialenosť od kolies. 

Väčšina snehových reťazí sa môže predávať v pároch a nemusí prísť s napínačmi potrebnými na namontovanie reťazí na pneumatiky. Pre tých, ktorí hľadajú spôsoby, ako ušetriť peniaze na nákupe kvalitných súprav snehových reťazí, môžete očakávať, že výdavky kdekoľvek budú od 20 do 200 dolárov na základe želania alebo potreby. 

Snehové reťaze – Ako fungujú?

Snehové reťaze môžu kopať do zamrznutých povrchov viac ako kvalitné snehové pneumatiky. Ani  pneumatík s hrotmi nema také brzdenie a riadenie ako pneumatík so snehovými reťazami. Nemôžu jazdiť vysokou rýchlosťou, ale za zlého počasia, ktoré si vyžaduje snehové reťaze, sa vysokorýchlostné cestovanie skutočne neodporúča. Ak je potrebné dať jeden tip, pokiaľ ide o snehové reťaze, uistite sa, že ste ich namontovali skôr, ako sú potrebné. Inými slovami, keď sa vozovky začnú zasypávať snehom, je na nich dobrý čas. 

Aké sú pneumatiky, ktoré môžete použiť so snehovými reťazami?

Môžete použiť akékoľvek druhy pneumatík pre snehové reťaze? No, ani baš nie. Najlepšie je poradiť sa s predajcom automobilov a prečítať si používateľskú príručku vášho vozidla, aby ste vedeli, či sú vysoko odporúčané snehové reťaze. Snehové reťaze môžu spôsobiť poškodenie iných výkonných pneumatík, ktoré sú vyrobené z niektorých zmesí mäkkej gumy. 

Niektoré kvalitné pneumatiky pre jazdu na snehu a pneumatiky pre jazdu na snehu a bahne sú vynikajúce v kombinácii s niektorými snehovými reťazami. Odolné, mäkké a usušené bloky umožňujú pneumatikám a reťaziam pracovať efektívne, čo vám pomôže dosiahnuť najlepší možný záber na zamrznutých vozovkách a nepriaznivom počasí. Takmer všetky hlavné značky pneumatík majú najlepšie zimné možnosti. 

Podobné témy:

admin

Back to top